Kies Horeca Netwijzer
online reserveren, hoe werkt dat
 

Over de Horeca Netwijzer

De Horeca Netwijzer biedt u een snelle en simpele manier om hotelkamers online te reserveren.
De Horeca Netwijzer is aangesloten op het Bookings on-line hotel reserverings systeem waarin hotels over de hele wereld zijn ondergebracht. De hotels die met dit reserverings systeem zijn verbonden, bieden kamers aan tegen speciale tarieven, wanneer ze via deze site worden gereserveerd.

Over de hotelkamers

De meeste hotelkamers hebben 1-persoons en 2-persoons kamers. Met een 2-persoonsbed (Double Room) of met twee losse bedden (Twin Room). Sommige hotels hebben kamers voor 3-personen of meer.

  • 1-persoonskamer (Single room) is een kamer met een bed voor een persoon
  • 2-persoonskamer (Double Room) is een kamer met een bed voor twee personen
  • 2-persoonskamer met 2 bedden (Twin Room) is een kamer met twee bedden voor twee personen
  • 3-persoonskamer (Triple Room) is een kamer met twee of drie bedden voor drie personen

In het algemeen is het niet toegestaan om een kamer te delen met meer personen dan hierboven en in de kamerinformatie staat aangegeven. Veel hotels maken echter een uitzondering voor jonge kinderen die in de kamer van de ouders verblijven. Sommige hotels bieden (tegen extra kosten) de mogelijkheid om een extra bed bij te plaatsen in de kamer.
Meer informatie hierover op de pagina van het hotel.

De procedure voor het reserveren

Bijna alle hotels kunnen on-line gereserveerd worden. Klik op de 'Reserveer' knop bij de kamer, het arrangement of de speciale aanbieding.
Na het invullen van het formulier krijgt u binnen enkele minuten een bevestiging per e-mail. De reservering wordt verder automatisch verwerkt.

Sommige kamers, arrangementen of speciale aanbiedingen kunnen alleen op aanvraag worden gereserveerd. Hier verloopt de procedure anders.
Na het invullen van het aanvraagformulier, neemt een medewerker van het Bookings on-line hotel reservations systeem contact op met het hotel om de beschikbaarheid te controleren. Binnen een werkdag krijgt u hierover een e-mail bericht. Als het hotel plaats heeft, kunt u de reservering bevestigen door de simpele instructies in de e-mail te volgen.

Een reservering annuleren

Iedere reservering kan zonder kosten worden geannuleerd, behalve wanneer u annuleert na het tijdstip dat op de hotelpagina is aangegeven bij 'annuleringen' (doorgaans 24 uur voor aankomst). Bij annulering na dat tijdstip kan het hotel de kosten voor de eerste nacht in rekening brengen.
In de bevestigings e-mail die u ontvangt na reservering vindt u tegelijk de instructies waarmee u een reservering kunt annuleren.

Credit Card Garantie

De meeste hotels vragen om uw credit card gegevens. Deze gegevens worden uitsluitend gebruikt als borg voor de reservering. Er zal geen bedrag worden afgeschreven, behalve wanneer u niet komt opdagen zonder de reservering geannuleerd te hebben voor het tijdstip dat op de hotelpagina is aangegeven (doorgaans 24 uur voor aankomst).
De credit card gegevens kunnen ingevuld worden op het formulier of worden gefaxt. Het faxnummer staat in de bevestigings e-mail. Betalen doet u pas tijdens het verblijf in het hotel (contant, met credit card, etc).
Als u geen credit card hebt, neem dan aub contact op met het hotel na de reservering (de contactgegevens staan in de bevestigings e-mail). Met veel van de hotels kunnen hierover afspraken gemaakt worden, afhankelijk van onder meer het tijdstip van aankomst en de duur van het verblijf.