Kies Horeca Netwijzer

BENELUX HOTEL CLASSIFICATIE

Benelux Hotel Classificatie  
De Benelux Hotel Classificatie geldt voor de gehele Benelux en is verplicht voor elk logiesverstrekkend bedrijf met meer dan drie kamers. Op een blauw/wit schild bij de hoofdingang treft u altijd het aantal sterren aan dat het hotel heeft. De sterren geven aan welke voorzieningen u minimaal in het hotel mag verwachten.


 
Eenvoudig hotel 1 ster
Basisvoorzieningen in de kamers: een raam, bed met beddengoed, tafel, stoel, kast, wastafel met warm en koud stromend water en verwarming.

Standaardhotel 2 sterren
Naast de basisvoorzieningen die gelden voor een hotel met één ster, treft u hier als extra voorzieningen aan: een gemeenschappelijke ruimte, verkrijgbaarheid van consumpties, bedverlichting. Minstens 25 procent van de kamers heeft bovendien een eigen bad en toilet. Als het hotel meer dan drie étages telt, is er een lift.

Middenklasse hotel 3 sterren
Naast de voorzieningen die gelden voor een hotel met twee sterren, treft u hier als extra voorzieningen op de kamers aan: een passpiegel, bedlampjes, telefoon, bagagerek, centrale verwarming. Verder is er een receptie en heeft minstens 50 procent van de kamers een eigen bad en toilet. Als het hotel meer dan twee étages telt, is er een lift.

Eerste klas hotel 4 sterren
Naast de voorzieningen die gelden voor een hotel met drie sterren, treft u hier als extra voorzieningen aan: een bar, nachtreceptie, ontbijtservice. Minstens 80 procent van de kamers heeft een eigen bad en toilet. Bovendien zijn alle kamers voorzien van telefoon, schrijf/kaptafel en een comfortabele fauteuil.

Luxe hotel 5 sterren
Naast de voorzieningen die gelden voor een hotel met vier sterren, treft u hier als extra voorzieningen aan: 24-uur dienst receptie, luxueuze inrichting van de kamers en gemeenschappelijke ruimten, cadeaushop, bagage-, parkeer- en taxiservice, 24-uurs roomservice. Alle kamers hebben bovendien radio, tv en privé-badgelegenheid.