Kies Horeca Netwijzer
veel gestelde vragen
 

Over de Horeca Netwijzer

De Horeca Netwijzer biedt u een snelle en simpele manier om hotelkamers online te reserveren.
De Horeca Netwijzer is onder meer aangesloten op het Hotels.nl on-line hotel reserverings systeem. De hotels die met dit reserverings systeem zijn verbonden, bieden kamers aan tegen speciale tarieven, wanneer ze via deze site worden gereserveerd.

Veel gestelde vragen over het Hotels.nl reserveringssysteem

 • Boeken
 • Bevestigen
 • Annuleren
 • Beschikbaarheid
 • Creditcard Garantie
 • Het Hotel

  Boeken

  V: Hoe kan ik een hotel boeken?
  A: Als u een hotel wilt boeken, klikt u op de naam van het hotel, kiest u een kamertype en klikt u op 'boek deze kamer'. Zodra u uw gegevens ingevuld heeft en uw boeking heeft bevestigd, ontvangt u een e-mail dat uw aanvraag in behandeling is en een boekingsnummer.

  V: Hoe kan ik een boeking wijzigen?
  A: Als u uw boeking moet wijzigen, kunt u een e-mail sturen naar change@hotels.nl

  V: Kan ik verschillende kamertypes tegelijk boeken?
  A: Dit is helaas niet mogelijk. U kunt een aantal kamers van hetzelfde type tegelijkertijd boeken maar het is niet mogelijk om twee verschillende kamertypes te boeken. In dat geval moet u twee boekingen maken.

  V: Hoeveel bedraagt de toeristenbelasting?
  A: De toeristenbelasting is niet altijd inbegrepen in de kamerprijs. De toeristenbelasting verschilt per plaats en kan op twee manieren geheven worden. Het is ofwel een vast bedrag per persoon per nacht, ofwel een percentage van de kamerprijs.

  Bevestigen

  V: Hoe weet ik of mijn boeking bevestigd is?
  A: Zodra u uw gegevens ingevuld heeft en uw boeking heeft bevestigd, ontvangt u een e-mail dat uw aanvraag in behandeling is en ontvangt u een boekingsnummer. Binnen 24 uur ontvangt u een e-mail van het hotel om te bevestigen dat zij uw boeking aannemen of – in het enkele geval dat zij een boeking niet kunnen accepteren – dat zij uw boeking moeten annuleren.

  V: Hoe lang duurt het voor mijn boeking bevestigd wordt?
  A: Binnen 24 uur ontvangt u een e-mail van het hotel om te bevestigen dat zij uw boeking aannemen of – in het enkele geval dat zij een boeking niet kunnen accepteren – dat zij uw boeken moeten annuleren. Hotels.nl doet er alles aan om het bevestigen van uw boeking zo snel mogelijk te doen verlopen.

  V: Ik heb een hotel geboekt maar geen e-mail ontvangen. Wat doe ik nu?
  A: Controleer uw emailadres als u de boeking maakt. Als u niet direct na het boeken een e-mail ontvangt dan kan het zijn dat uw mailbox vol is of dat uw emailadres verkeerd gespeld is. Als u niet direct na het boeken een e-mail ontvangt, kunt u een e-mail sturen naar booking@hotels.nl

  Annuleren

  V: Hoe weet ik dat de boeking geannuleerd is?
  A: Zodra wij bericht hebben ontvangen, ontvangt u een e-mail ter bevestiging van de annulering.

  V: Welke annuleringsvoorwaarden gelden er?
  A: Dit verschilt per hotel. Indien u een boeking moet annuleren, moet u het hotel of ons tijdig informeren omdat niet tijdig annuleren kan resulteren in een zogenaamde no-show charge. De annuleringsvoorwaarden van een hotel staan onderaan de pagina met de hotelgegevens.

  Beschikbaarheid

  V: Hoe weet ik of een hotel kamers beschikbaar heeft?
  A: Als u de aankomst en vertrekdata invult, ziet u de prijs voor die periode. U kunt voor de zekerheid de prijs en beschikbaarheid van de kamer controleren door op het prijs / datum overzicht te klikken.

  Creditcard Garantie

  V: Boekt Hotels.nl een bedrag van mijn creditcard af tijdens of na het boeken?
  A: Nee. Uw creditcard gegevens zijn alleen nodig om uw boeking naar het hotel toe te garanderen. Het hotel verlangt deze gegevens om bij het geval van niet verschijnen zonder te annuleren uw creditcard voor het bedrag van alleen de eerste overnachting te belasten. De service van Hotels.nl is gratis.

  V: Is het veilig om mijn creditcard nummer op te geven?
  A: Ja. Hotels.nl maakt gebruik van encryptie om uw creditcard gegevens te versturen. Dit is niet te onderscheppen.

  V: Kan ik ook op een andere manier de hotelkamer afrekenen?
  A: Ja. Het hotel of Hotels.nl zal uw creditcard nu NIET belasten. Als u op een andere manier uw hotelkamer wilt betalen dan is dat geen probleem, u kunt dit bij de betaling in het hotel van uw keuze kenbaar maken.

  V: Ik wil een kamer boeken maar ik heb geen creditcard. Kan ik wel boeken?
  A: Ja. U kunt, mits de boeking MINIMAAL over 10 dagen plaatsvind, op werkdagen tussen 08.00 en 20.00 gratis bellen met Hotels.nl op 0800-1400 om een hotel te boeken. Let wel: Hotels.nl verlangt van u dat u het GEHELE BEDRAG VAN DE BOEKING OVERMAAKT naar de bankrekening van Hotels.nl.

  Het Hotel

  V: Zijn de prijzen op uw website per persoon of per kamer?
  A: Prijzen zijn altijd per kamer per nacht.

  V: Is het ontbijt inbegrepen in de prijs?
  A: Meestal is het ontbijt niet inbegrepen in de kamerprijs. Als het wel inbegrepen is, staat dat vermeld.

  V: Wanneer kan ik inchecken en uitchecken?
  A: Dit verschilt per hotel. Als u laat aankomt, adviseren wij u dit te vermelden in het vak voor opmerkingen op het boekingsformulier.

  V: We hebben twee kleine kinderen bij ons. Kunnen er extra bedden worden geplaatst op de kamer?
  A: Over het algemeen is er – tegen extra betaling - voor één kind een extra bed beschikbaar maar dat hangt onder andere af van de leeftijd van het kind en dit verschilt per hotel. Als u een vraag heeft over verblijf van kinderen op uw kamer, kunt u het beste een e-mail sturen naar booking@hotels.nl

  V: Wat is het verschil tussen een Double room en een Twin room?
  A: Een double room heeft één groot bed en een twin room heeft twee aparte eenpersoonsbedden.

  V: Kan ik mijn huisdier meenemen?
  A: Als niet op de pagina staat aangegeven of dit is toegestaan, kunt u het beste een e-mail sturen naar booking@hotels.nl of u kunt de vraag stellen als u de boeking maakt.

  V: Wat moet ik doen als ik een vraag over een hotel of kamer heb?
  A: U kunt vragen en opmerkingen vermelden in het special daarvoor bestemde vak in het boekingsformulier. Het hotel zal uw vragen beantwoorden wanneer zij de boeking accepteren. Als u al geboekt heeft, kunt u een e-mail sturen naar booking@hotels.nl

  V: Hoe kom ik erachter waar een hotel ligt?
  A: Als u wilt weten waar een hotel precies ligt, klikt u op Toon kaart / Plan route bovenaan de pagina met de informatie over het hotel.